72 Likely Questions From In Dependent That Might Be Asked In 2018 Jamb Examination

 

Examcrown.com brings to you, 73 Likely Questions From the “In Dependent” by Sarah Mayinka, That Might Be Asked In The 2018 JAMB Examination.

The questions below are picked from different sources, to consolidate the chances of success of our reader. We advice to read painstakingly, and make sure you study the questions very well, as they might be asked in Jamb examination.

Answers are indicated by this sign (√)

Lets get going

1. “An old man should be contemplating his mortality than dreaming of women” – this statement was stated by who?
a) Tayo
b) Mr. Richardson
√c) Mr. Ajayi
d) Miriam

2. Which day of the week did Tayo leave Nigeria for Oxford in 1963?
a) Saturday
b) Sunday
√c) Monday
d) Tuesday

3. How many people were in the car when Tayo was being taken to Uncle Kayode’s place?
a) three
b) four
√c) five
d) six

4. The names of Tayo’s cousin in England were
a)Modupe and Tunde
b) Tunde and Yusuf
c) Bolaji and Ike
√d) Tunde and Jumoke

5. In 1963, Uncle Kayode returned from abroad as
√a) a senior army officer
b) an engineer
c) a wealthy politician
d) a Professor of English Language

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Are You Writing Upcoming 2018 Jamb Cbt Exam And You Want To Score 260 And Above With Our Runz

Call/Whatsapp Us With 07032581573

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

6. ‘You’re off to be a Baliol man’ – who stated this?
a) Tyo’s father
b) Uncle Kayode
c)Ucle Bola
√d) Headmaster Faircliff

7. For what purpose is Tayo travelling to England?
Ans: To take up a scholarship at Balliol College, Oxford

8. What is the name of Tayo’s school in England?
Ans: Balliol College

9. What is the significance of Tayo’s visit to relatives before embarking on his journey to England?
Ans: It is their tradition

10. Through what means of transportation does Tayo travel to England?
Ans: Water

 

ARE YOU WRITING UPCOMING 2018 JAMB CBT EXAM?..IF YES DROP YOUR NUMBER BELOW FOR LATEST JAMB UPDATES,AND PAST QUESTIONS.

*
*

11. Why is Tayo surprised that people do not greet each other in passing in England?
Ans: Because in Nigeria, so much value is attached to greetings

12. In what subject did Bisi receive the highest honours?
Ans: Geography

13. In the Ajayi motto, all things are expected to be done with moderation except what?
Ans: Study

14. Who is Mr Barker?
Ans: He His headmaster and Mr Faircliffe’s old colleague

15. What reminds Tayo of his mother in the Barkers’ house?
Ans: Isabella cooks wonderful meals in a way that reminds Tayo of his mother

16. Christine was in her third year of study when?
Ans: Tayo met her for the first Time

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Are You Writing Upcoming 2018 Jamb Cbt Exam And You Want To Score 260 And Above With Our Runz

Call/Whatsapp Us With 07032581573

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

17. What is Vanessa Richardson’s nationality?
Ans; English

18. What is the name of the friend that Vanessa wrote a letter to, concerning the status of women?
Ans: Jane

19. The full meaning of JACARI is?
Ans: Joint Action Committee Against Racial Inequality

20. What are Christine’s reasons for putting an end to her relationship with Tayo?
Ans: Because she was called ‘clingy’ and the fear of her boy being snatched by some woman.

21. The language of fun among Tayo’s Nigerian friends is ?
Ans: Pidgin

22. What are the things that made Tayo remember home each time he is at Christine’s place?
Ans: Her cooking which reminds him of mama and the juju and highlife music she plays

23. What is the trait that Nessa cherises in Tayo and that is absence in Charlie and Mehul?
Ans: Humility

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

TO GET YOUR JAMB QUESTIONS AND ANSWERS 5 HOURS BEFORE THE EXAM VISIT EXAMCROWN.COM OR CALL/WHATSAPP US WITH 07032581573

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

24. In Tayo’s opinion, what are the root causes of oil corruption and a broken civil service in Nigeria?
Ans: Greed and mismanagement

25. In what university was Tayo offered a job?
Ans: Birmingham University

25. Who is Miriam?
Answer: Tayo’s wife

26. Whose diary did Tayo discover in his study?
(No answer)

Always Visit Gidifans.com For Latest School News And Examination Tips

27. Why is Miriam loved by Tayo’s family?
Ans: She nursed Tayo’s father with care when he had stroke

28. Whose house is described as ‘Beauty in the Heart of Darkness’?
Ans: Uncle Kayode’s house

28. What is the name of the local artiste that took Tayo to the village?
Ans: Akin

 

29. What led to the closure of universities?
Ans: University students protest

30. For what reason is Tayo Opposed to leaving the country?
Ans: He Wanted to wait and help his students

31. In order of occurrence, what are the challenges Tayo faced that made him reconsider leaving Nigeria?
Ans: The broken pipe, his house boy’s leave of him, his disappointment in the Foundation
and threats to his life.

32. What was his purpose of planning to travel to New York, even though he eventually could not?
Ans: To receive an award for his book

 

33. Why did Simon arrange a meeting for Tayo and whom did he hold it with?
Ans: To help in the possible funding of Tayo’s university

34. What was the outcome of the meeting?
Ans: Disappointment

35. Who challenged Tayo on the road on his way home?
Ans: The soldiers

36. What reason did the soldiers give for bringing Tayo home?
Ans: They said Tayo had an accident while driving recklessly

37. What circumstance led to the death of Nessa’s mother?
Ans: Cancer

38. What killed Tayo’s father?
Ans: Stroke

39. By what means did Tayo’s mother die?
Ans: An accident

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

TO GET YOUR JAMB QUESTIONS AND ANSWERS 5 HOURS BEFORE THE EXAM VISIT EXAMCROWN.COM OR CALL/WHATSAPP US WITH 07032581573

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

40. How many years of marriage did Nessa and Edward celebrate at their wedding anniversary?
Ans: 18 years

41.Tayo was offered a job by ____ University in England but turned it down
√a) Birmingham
b) Oxford
c) San Fransico
d) Cambridge

42.Yusuf warned Tayo about his
√ a) criticism of the government
b) alcohol addiction
c) inability to take care of his family
d) loss of interest in organized religion

43. How did Tayo meet Miriam?
a) at a Chinese Restaurant
b) at the University he taught
c) Miram was his family househelp
√d) Miriam was the nurse that attended to his father

44. When Tayo told Kemi of his first visit to the Aureol, Kemi thought the little girl Tayo saw was
a) Vanessa
b) Sister Bisi
√c) Miriam
d) Joy

45. Aunty Bayo was
a) Tayo’s cousin
√b) Uncle Kayode’s first wife
c) Tayo’s father’s last wife
d) Miriam’s sisters

46. Uncle Kayode married Helene in
a) 1963
b) 1984
√c) 1974
d) 1990

47. ____ took Tayo to meet his uncle ____
√a) Akin, in Atan
b) Bayo, In Ibadan
c) Samir, in Ibadan
d) Yusuf, in Aja

48. In 1984, Tayo was Chair of the department of
√a) History
b) PPE
c) literature
d) Law

49. Ike worked in
a) a petroleum company
b) the Ministry of Agriculture
c) the British Administration
√d) the Ministry of Education

50. Why was Tayo unable to talk with the Old man he went to visit the second day he arrived?
a) he was tired and needed to rest
b) the old man had died
c) he felt he still had enough time later √d) he was besieged by visitors all day

51. The old man Tayo met started work with Lord Lugard in
a) 1914
√b) 1912
c) 1942
d) 1960

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Learn How To Score 260+ In JAMB -Click Below Link Now.

JAMB RUNZ

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

52. The old man Tayo met had in possession Lord Lugard’s
a) official seal
b) Potrait the press did not have
c) favorite glasses
√d) official robe

53. How many nights had passed by the time Tayo left the Old man’s place?
√a) three
b) two
c) four
d) just one night

54.What was the cause of Tayo’s mother’s death?
a) heart attack
b) undisclosed illness
c) Gun shots
√d) Car accident

55. Where did Simon suggest that they (him, Tayo and their two girlfriends) spend Easter?
Ans: Paris

56. Christine died by?
Ans: Suicide

57. Why did Tayo feel guilty about Christine’s death?
Ans: His refusal to respond properly to her letters and not giving her attention

58. Who is the only family Tayo has in England?
Ans: Tunde

59. Why does Vanessa’s father detest Uncle Tony?
Ans: To him, he is unconventional to him and because he had the opportunity of achieving a place at Cambridge University which Vanessa’s father didn’t have

60. What qualities did the narrator ascribe to Nancy?
Ans; She is being described as having a ‘supercilious (arrogantly proud) tone and feigned generosity’

61. What made Tayo realise how lucky he was for getting a scholarship at Balliol?
Ans: He witnessed the life of struggle most African students live, engaging in ridiculous and exhausting jobs such as bakery and hospital work to make ends meet\

62. What do the signs: “No Dogs, No Irish, No Coloureds’’ (Africans and Indians) symbolise in the novel?
Ans: Racism

63. The least strenuous work was reserved for whom?
Ans: The English

64. Where was bathing done since there is no bathroom in Tunde’s house?
Ans: Kitchen (in tins) or public baths.

65. For what purpose(s) did Tunde throw a party in his house?
Ans: For Tayo and to celebrate Gambia’s independence

66. ‘’Nigerian women are the best’’ who said this?
Ans: Yusuf

67. Whose wedding did Tayo and Vanessa attend?
Ans: Yusuf’s

68. Joyce was expected to be the bride, but the bride turned out to be whom?
Ans: Joy

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

SCORE 260= WITH EXAMCROWN.COM JAMB CBT RUNZ

100% ASSURANCE ..CALL/WHATSAPP US WITH 07032581573

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

69. ‘’No! Don’t Moremi me’’ Who made this statement?
Ans: Vanessa

70. Who is Dele?
Ans: The village drunk

71. What circumstance led to the end of Tayo and Vanessa’s relationship?
Ans: Tayo impregnated a woman

72. In this narrative, Nessa’s dreams as portrayed by the writer are…?
Ans: Writing about African art and culture

73. Who is Salamatou?
Ans: A single mother of half-caste Sulaiman

SHARE THIS HELPFUL QUESTIONS AND ANSWERS ON FACEBOOK ,WHATSAPP ,ETC WITH YOUR FRIENDS OR OTHER PEOPLE WRITING JAMB

COMPILED BY MR.CROWN

CALL/WHATSAPP US WITH 07032581573 FOR YOUR JAMB EXPO RUNZ.

4K Shares

31 Comments

  1. This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
    own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

  2. I think that what you published made a ton of sense.
    But, consider this, suppose you added a little content? I ain’t saying your content is not
    good, however what if you added a title to maybe get people’s attention? I mean 72 Likely Questions From In Dependent That Might Be Asked In 2018 Jamb
    Examination – Examcrown.co is kinda boring. You might glance at Yahoo’s home page and note how
    they create news headlines to get people to open the links.
    You might add a video or a related pic or two to
    get readers excited about what you’ve written. Just my opinion, it could bring your blog a little livelier.

  3. Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
    Is it very hard to set up your own blog? I’m not very
    techincal but I can figure things out pretty fast.
    I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or
    suggestions? With thanks

  4. YOU DO NO NEED TO REPLACE THIS UNIT , maybe replace line set and add a start kit and
    get an electrician to check your breaker and panel. Illustration:
    Brown Bird Design. We clean the coils regularly. Brand Comparison — Which
    Brand is the Best?

  5. Should I have a air conditioner repairman come out or just try breaking
    it all down myself? The coils on the fan unit outside are clean. How much you can save will depend on what system you
    use now, as well as what you are replacing it with.

  6. My spouse and I absolutely love your blog and find a lot of your
    post’s to be precisely what I’m looking for. can you offer guest
    writers to write content for yourself? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on many of the subjects you write with
    regards to here. Again, awesome web site!

  7. I don’t even know the way I stopped up here, however I
    assumed this put up was once great. I do not understand who you’re but
    certainly you are going to a famous blogger if you are not already.
    Cheers!

  8. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I’ve read this post and if I could I want to suggest you some
    interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article.

    I desire to read more things about it!

  9. My heat pump started making a loud noise like the fan was
    hitting something. As for why is it called DC inverter tech:
    it has a variable speed motor which needs Alternating
    Current AC at different frequency from that of the incoming current.

  10. I just like the valuable information you supply
    in your articles. I’ll bookmark your weblog and test again here
    regularly. I am relatively sure I will be told many new stuff proper right here!
    Best of luck for the following!

  11. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well
    written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I’ll definitely comeback.

  12. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be
    on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I
    definitely get annoyed while people consider worries that they just do not
    know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks

  13. Cheap bracelet fashion, Buy Quality fashion bracelet directly from
    China bracelet glow Suppliers: Fashion Silver Luminous Bracelet
    Glowing in Dark Heart Shaped Pendant Bracelets For Women Chain Bracelet Jewelry Christmas Gifts
    bracelet fashion

  14. Spot on with this write-up, I honestly think this amazing site needs much more attention. I’ll probably bbe bwck again to see more,
    thanks for the advice!

  15. My price would have been. Common storage mediums are deep aquifers or a natural underground rock mass accessed via
    a cluster of small-diameter, heat-exchanger-equipped boreholes.

    I tested across the compressor for to Run, and Common to Start.

  16. Samsung Microwave Oven Price. Air Quality Air Filter IAQ Radon Gas Ventilation Fans.
    A BTU, which is another antique measure but still used, is the energy needed to change the temperature of a pound of water one degree fahrenheit.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. UNICAL Admission List 2017/2018 Released - Examcrown.co
  2. FUTO Direct Entry, JUPEB and Supplementary Admission Lists 2017/2018 Released - Examcrown.co
  3. JAMB Postpones UTME Mock Examination, 283,319 Registered For 2018 UTME So Far - Examcrown.co

Comments are closed.